TechCollege Aalborg
bruger ThermIT

Food-afdelingen på TechCollege i Aalborg har i mange år anvendt ThermITs trådløse overvågning af temperaturer i køle- og fryse-enheder med fødevarer både for fødevaresikkerhedens skyld, for at spare tid og energi samt for at undgå madspild.

"Vi har tidligere haft nedbrud i frysere, som betød madspild og kostede os dyrt i kasserede varer. Det var ubehageligt at møde op til en optøet fryser fyldt af dyrt kød, som kun var til at smide ud" fortæller uddannelseschef for TechCollege Food, Heinrich Christiansen.
"Med ThermITs overvågning af temperaturen får vi advarsel på sms og mail, hvis for eksempel en fryser eller en køler står af, og temperaturen derfor kommer ud af kontrol. Derfor redder vi varer for rigtig mange penge, og vi kan dermed også mindske madspild" forklarer uddannelseschefen.

Heinrich Christiansen og Peter Madsen er glade for ThermIT
Driftsleder Dennis Christensen.

ThermITs system overvåger temperaturen ved vareindlevering og varemodtagelse til hele Food-afdelingen og blandt andet i hele slagterafdelingen og i butikken. Der er også sensorer i kølemontre i elevbutikken og i de store fryserum.

"Det er godt at have dette digitale system blandt andet, når vi skal dokumentere overfor Fødevarekontrollen, at vi opbevarer fødevarerne ved de korrekte temperaturer. Al data gemmes på Cloud serveren i fem år og kan nemt hentes frem, og fødevarekontrollen er tilfredse" fortæller driftsleder Dennis Christensen.

"Overvågningen er også god at bruge til at få et overblik, hvor der eventuelt er problemer med vores måske lidt ældre kølere- og frysere, så vi kan kontakte montøren for at få løst opgaven og dermed også spare strøm" siger driftslederen.

Systemet anvendes også i køkkenet ved kantinen, hvor kokken Peter Madsen sammen med kollegerne hver dag laver mellem 1000 og 1200 måltider mad.

– ThermIT hjælper os meget i det daglige, og systemet giver os en ekstra tryghed og sikkerhed for eksempel i weekenden eller under ferie, når huset er lukket ned. Vi bruger det også i undervisningen, hvor vi med ThermITs system viser eleverne, hvordan de kan øge fødevaresikkerheden, oplyser uddannelseslederen.

-Unge mennesker fra hele landet ønsker at uddanne sig her. De kører gerne fra Sjælland forbi alle de andre skoler til Aalborg for at få den bedste uddannelse. Vi noterer os med glæde, at mange dygtige unge uddannes hos os. Vi har den bedste uddannelse, og de unge kommer herfra med faglig stolthed, fastslår Heinrich Christiansen.

Den trådløse temperaturovervågning fra ThermIT aflæser automatisk og meget nøjagtig temperaturer i kølere og frysere, logger al data i skyen og giver brugerne direkte adgang til al data fem år tilbage. Det er altså ikke længere nødvendigt at aflæse og notere temperaturer manuelt. Brugeren kan selv justere tidsinterval, modtagere af advarsler med videre. Det er med det elektroniske system meget enkelt at dokumentere temperaturerne, når fødevarekontrollen kommer på besøg. Det hele findes digitalt, og brug af papir er med denne bæredygtige løsning ikke længere nødvendigt til gavn for klodens truede træer og miljøet i det hele taget.

Kok Peter Madsen i skolens kantinekøkken
Uddannelseschef Henrich Christiansen.

TechCollege

TECHCOLLEGE begynder snart en større udvidelse af Food-afdelingen og sætter en ny retning for kantinedriften ved blandt andet at samle skolens kantiner i én fælles enhed, der med udgangspunkt fra Rørdalsvej i Aalborg skal servicere skolens forskellige adresser.

Samtidig vil skolen udvikle en ny model for samspillet mellem kantinen og uddannelser på mad-området, hvor kantinen kan være et aktiv for uddannelserne.

TechCollege ønsker at skabe en kantine, der både sikrer indbydende og velsmagende forplejning af høj kvalitet til skolens 10.000 elever, 1000 kursister og 650 medarbejdere og samtidig giver eleverne mulighed for at bruge kantinen som levende case i undervisningen.

Der er dagligt cirka 2300 serveringer inklusive serveringerne til eleverne på skolehjemmet. TechCollege er en af de største erhvervsskoler i Danmark. Skolen udbyder en bred vifte af erhvervsuddannelser (EUD) for unge mennesker, som ønsker at kvalificere sig til alt fra mekaniker eller frisør til it-supporter. Samtidig har skolen en stribe EUX-uddannelser til dem, der vil have både en håndværksfaglig uddannelse og studiekompetencer, ligesom de står bag Aalborg Tekniske Gymnasium (HTX).  

TechCollege tilbyder desuden efter- og videreuddannelse for både ledige og ansatte i den private og offentlige sektor.
Se mere: http://www.techcollege.dk