Vi måler temperaturen på badevandet i Danmark

Automatisk måling af badevandstemperatur

Danmark er et turistland, og de mange fine bademuligheder er store trækplastre. Derfor er badetemperaturen selvfølgelig også interessant, og et tilbagevendende samtaleemne i sommerlandet og om vinteren.

Mange har interesse i at kende og formidle aktuelle badevandstemperaturer, og det er nu muligt med ThermITs digitale trådløse temperaturovervågning, der fungerer døgnet rundt hele året.

Mulighederne er mange; det lokale turistkontor kan tilbyde en ekstra god service, vinterbadeklubben kan lokke med det ”kolde gys”, og udlejningsbureauer kan give deres kunder servicemeddelelser om badetemperaturen lige nu. Kun fantasien sætter grænserne. For badesikkerheden er temperaturen i vandet også vigtig, så kolde understrømme ikke bliver en pludselig overraskelse for de badende.

Steffen Lindgren Hansen installerer systemet i Ålbæk Havn overvåget af sponsor Nordisk Event og foreningsfolk.
Ålbæks Vinterbadere elsker en tur i havet - året rundt.

For hver målestation vil det være muligt at etablere en sponsoraftale til helt eller delvist at dække udgiften. Den aftalte sponsor vil blive profileret, hver gang en bruger får vist temperaturen, og der vil være link til sponsorens hjemmeside.

Der skal etableres en målestation et passende sted, for eksempel ved en molepæl eller en badebro, hvor en temperatursensor kan monteres. Installationen kan foretages af en lokal kontaktperson, eller det kan foretages af os. Systemet er trådløst, så der skal ikke trækkes kabler.

Det skal imidlertid være adgang til almindelig 220 volt inden for en afstand af cirka 30 meter til sensoren. Eller der kan anvendes et 12V bilbatteri.

Så snart løsningen er sat op, begynder indsamlingen af temperaturmålinger en gang hver time. Alle målinger bliver samlet på en central server, og kan følges online fra en PC, tablet eller smartphone. Det er også muligt at trække informationerne ud og vise på sin egen hjemmeside for eksempel hos turistforeningen, kommunen, badehotellet, feriecenter og sponsorer.

Ring 70266662 eller send en e-mail til [email protected]
for mere information