Skagen Apotek har styr på temperaturen

Skagen Apoteks ejer Brian Sforzini har som mange andre af landets apoteker installeret trådløs temperaturovervågning fra ThermIT, som holder øje med temperaturen ved medicinen og som sender advarsel ved ukorrekte temperaturer.

- Det er en stor fordel for mig, for med ThermITs løsning har jeg altid overblik over, hvordan temperaturen er de forskellige steder, der måles både i Skagen og i Aalbæk. Hvis der er noget, der ikke er, som det skal være, får jeg straks en sms om, at temperaturen ikke passer. For eksempel, hvis der er et køleskab, som vi ikke har opdaget står på klem, så får man faktisk en sms, hvis temperaturen kommer over de fastsatte otte grader.

Brian Sforzini er meget tilfreds med ThermITs system, som alarmerer, hvis der er noget galt med temperaturen

Lovmæssige krav

Det bæredygtige system fra ThermIT betyder også, at det slut med, at apotekets travle personale skal bruge tid og kræfter på manuel aflæsning og registrering af temperaturer i køleskabe og medicinrum.

Automatisk registrering og lagring af al data tilvejebringer den lovpligtige dokumentation til brug for besøg af myndighederne. Døgnet rundt sendes automatisk en alarm via mail eller sms, hvis der skulle ske udsving i temperaturen.

Der er lovmæssigt strenge krav til opbevaring og transport af medicin, som kan miste sin virkning ved forkerte temperaturer. Reglerne foreskriver, at apotekets køleskab skal være beregnet til opbevaring af medicin og skal kunne holde en temperatur på 2-8 grader. Rumtemperaturen er også vigtig, da lægemidler, der opbevares udenfor køleskab, ikke må overstige 25 grader.

Skagen Apotek anvender ThermITs smarte, bæredygtige og trådløse temperatur-overvågning både i Skagen og Ålbæk.

Godt overblik

Hver mandag får jeg en mail, hvor jeg kan se temperaturerne de forskellige steder, der bliver målt. Det er et krav fra myndighederne, at man på et apotek kan se og dokumentere temperaturen hele døgnet i køleskabe og andre steder, hvor vi opbevarer medicin.

Det er jo en opgave, som ThermIT kan dække. Man kan i systemet også gå tilbage og se, hvordan temperaturerne var for flere måneder siden, og det er en kæmpe fordel.

Der er strenge krav til temperaturer ved følsom medicin.