Lækkert mad ud af huset

Dygtig "Kok Med Kul På" har også ThermITs overvågning

Forretningen hedder Kok Med Kul På, og det er lige, hvad der er; fart på hos Lars Esbjerg i nummer 94 på Stevnsvej i Strøby Egede lidt syd for Køge.
– Det er gået stærkt med den første udvidelse, og det går stadig hurtigt. Jeg etablerede forretningen her i en tidligere bagerbutik for fire år siden. Vi laver og leverer mad ud af huset, og det er ofte rigtig mange kuverter som for eksempel hvert år 1000 nytårsmenuer, fortæller Lars Esbjerg.
Han er meget kvalitetsbevidst og har stort fokus på fødevaresikkerhed, og med så stor en produktion er det vigtigt med nogle effektive og enkle redskaber også for at spare arbejdsgange, sikre manuelle rutiner og spare penge på strøm, da temperaturerne i køl og frys med systemet kan justeres meget præcist til det nødvendige.

"Jeg har fået installeret den trådløse temperaturovervågning fra ThermIT, som døgnet rundt overvåger temperaturen i køleskabe og frysere, og systemet gemmer al data til dokumentation overfor fødevarekontrollen. Systemet sender også automatisk en alarm, hvis for eksempel et køleskab holder op med at virke. Jeg har et par gange fået en alarm og derved kunne jeg redde kødvarer for rigtig mange penge. Det kan jo også ske i kampens hede, at et køleskab ikke bliver lukket ordentligt, fortæller Lars Esbjerg."

Lars Esbjerg
Lars Esbjerg er glad for ThermITs trådløse temperaturovervågning.
Kok Med Kul På tilbyder mad ud af huset til alt fra små selskaber til store arrangementer og vi leverer maden lige til døren.

Lars Esbjerg udtaler...

Før Lars fik installeret ThermIT, var han et par gange udsat for, at et køleskab gik i stykker, og da Lars Esbjerg først opdagede det dagen efter, var kødvarer til et stort beløb ikke til at redde og måtte kasseres.
– Sådan noget undgår jeg nu med ThermIT, som gør dette meget nemmere at håndtere egenkontrollen, og det er så enkelt et system, at man selv kan sætte det op, forklarer kokken.
Han stammer fra Odense og er udlært kok med erfaring fra så forskellige steder som blandt andet Restaurant Divan i Tivoli og kok på en undervandsbåd.
– Vi gør også meget i grill, og det er nok det, vores navn komme af. Vi lejer vore 18 grill ud og kommer selv ud og griller for folk i sæsonen. Hos os er der sæson hele tiden med forskellige opgaver som rigtig mange påskemenuer ud af huset, i maj er det konfirmationer, i juni leverer vi maden til medarbejderne på Roskilde Festival, og i august begynder firmafester, sommerfester og lignende, fortæller Lars Esbjerg.
Han hviler ikke på laurbærerne og har også overtaget forpagtningen af det nærliggende Strøby Idrætscenters Cafeteria, hvor der i flere lokaler er mulighed for at holde såvel små som store fester som for eksempel fødselsdagsfest, konfirmation, bryllup og lignende.
Han leverer mad ud af huset til hele Sjælland, nogle gange også Fyn og enkelte gange helt til Jylland.

 

På vores Facebook side kan du følge med i nyheder, dagens ret, spændende tiltag – og deltage i konkurrencer om vilde præmier!