Kokkelandsholdets formand, Uffe Nielsen, underskrev i Vittrup Centret kontrakten med ThermIT's direktør Jørgen Jensen, og ThermIT's salgschef Ivan Lindgren Hansen.

Kokkelandsholdet anbefaler ThermIT

ThermIT, som hjælper virksomheder med trådløs temperaturovervågning, har indgået en samarbejdsaftale me det danske Kokkelandshold og herunder det danske Cateringlandshold.

Aftalen blev underskrevet i det nyåbnede Vittrup Centret nær Løkken i Nordjylland, hvor formanden for Kokkelandsholdet, Uffe Nielsen, drivet Restaurationen på Vittrup Centret.

- Vi er meget glade for at kunne knytte endnu tættere forbindelse og på denne måde bakke op om Kokkelandsholdet, som med flere nationalhold på fornemste vis repræsenterer Danmark og sætter den danske kokkekunst, gastronomi og madkultur både på spisekortet og på verdenskortet, siger direktør hos ThermIT, Jørgen Jensen.

- Vi er meget glade for dette meget oplagte samarbejde mellem ThermIT og Kokkelandsholdet. Det er også meget interessant, fordi branchen måske har brug for at få noget mere information om, hvor effektivt og enkelt det er at arbejde med denne automatiske, trådløse temperaturovervågning.

- Systemet er jo med til at øge fødevaresikkerheden, og det budskab vil Kokkelandsholdet meget gerne være med til at udbrede, siger formanden for Kokkelandsholdet, Uffe Nielsen.

 

Fødevaresikkerhed topprioriteres.

- Hvad enten det drejer sig om finere gastronomi eller mad til rigtig mange i en stor kantine, så har fødevaresikkerhed topprioritet. Vi kan varmt anbefale Thermits produkter, da de letter det daglige arbejde med temperaturkontrol og samtidig sikrer, at vi altid får en alarm, hvis et element falder ud. At vi samtidig kan spare firmaet for penge er bare en af flere sidegevinster, siger Sten Slot, direktør i Kokkelandsholdet.

- Vi har i sagens natur allerede mange kunder indenfor restaurationsbranchen i Finland, Norge, Sverige og i Danmark, hvor mange hundrede kunder bruger vores system med automatisk trådløs temperaturovervågning til at højne fødevaresikkerheden, lette manuelle rutiner og spare både strøm og penge. Vi er stolte af, at kunne fortælle, at Kokkelandsholdet anbefaler vores system, siger ThermIT’s salgschef og medejer Ivan Lindgren Hansen.

Talentudvikler dansk gastronomi

De danske kokkelandshold, som foruden Cateringlandsholdet også omfatter et Juniorlandshold, har siden 2005, uden sammenligning, været den største talentudvikler inden for dansk gastronomi. Tidligere medlemmer af Kokkelandsholdene er i dag topfigurer i den danske restaurationsverden, hvor blandt andre Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager, Torsten Schmidt, Ronny Emborg med flere nyder stor anerkendelse i ind- og udland.

Om få år vil det være de nuværende medlemmer, der sætter dagsordenen på det gastronomiske område i Danmark og bliver hermed en vigtig faktor i at fastholde og øge branchen og fagets image og omdømme.

Det danske kokkelandshold er en samling af energiske, innovative ildsjæle, der brænder for gastronomi og som går udfordringer i møde med gåpåmod og højt humør.

H.K.H. Prins Joachim er protektor

Selvom deltagelsen på Det danske kokkelandshold er ulønnet, bruger alle teamets medlemmer en stor del af deres fritid på arbejdet med at sikre holdene gode placeringer ved anerkendte internationale holdkonkurrencer.

At H.K.H. Prins Joachim har valgt at være protektor for Det danske kokkelandshold er derfor til meget stor ære og støtte for holdet. Det giver ekstra energi, når der skal trænes til langt ud på natten og alt skal gennemgås for 25. gang.

I den gode smags tjeneste sender Kokkelandsholdet nogle af de bedste gastronomer i Danmark ud i verden for at dyste og vinde guld og hæder til Danmark.

De to største konkurrencer for Det Danske Kokkelandhold er VM og Culinary Olympic Games, der begge holdes hvert 4. år på skift. Næste gang holdene skal i kamp er til VM i Luxemburg i november 2014.

Som træning til VM og OL, samt for at opnå international anerkendelse deltager Det Danske Kokkelandshold også samlet og individuelt i andre internationale holdkonkurrencer. Kokkelandsholdet er i øvrigt også aktiv på den store fødevaremesse Foodexpo i MesseCenter Herning.

 

Vision Bootcamp i Vittrup Centret

Mandag og tirsdag i uge 8 var bestyrelsen i det Danske Kokkelandshold sammen med kokkene på junior og seniorlandsholdene samt deres respektive coaches samlet for at arbejde intenst med at finde ind til de værdier, som netop skaber verdens bedste kokkelandshold.

Vision bootcamp´en foregik hos Uffe Nielsen i Vittrup Centret , og Gastro Consulting Denmark stod for afviklingen.

- Vores mission er at danne rammen og skitsen for verdens bedste kokkelandshold ledsaget af en visionær og handlekraftig bestyrelse, fortæller Sten Slot, der er direktør hos Kokkelandsholdet.

 

 

 

Den smarte lille boks overvåger temperaturen og sender en advarsel på sms eller mail, hvis det bliver for varmt for hunden – eller for koldt i sommerhuset.

En god gave til hunde og mennesker

Blandt mange gode og utraditionelle ideer til gaver – til menneske og dyr - er en lille nem og smart boks med trådløs temperaturovervågning fra Hjørring-virksomheden ThermIT. Den kan både passe på, at hunden ikke lider i en sommervarm bil, og at hundens bedste vens vine holder den rigtige temperatur i et skab eller i et rum. Eller overvåge temperaturen i sommerhuset og andre steder.

Den smarte og enkle overvågning kan købes for en overkommelig pris, og det kan vise sig at være en rigtig god investering, der hurtigt tjener sig hjem.

Hjørring-virksomheden tilbyder en batteridrevet specialudgave af den traditionelle, trådløse temperaturovervågning, som i den såkaldte Easylog-udgave passer perfekt til at bruge for eksempel i en bil, en vinkælder, et lokale eller måske i et sommerhus.

Overvågningen med sender, antenne og sensor bygget sammen i én lille boks sender data om temperaturen til en server placeret hos ThermIT. Brugeren kan via egen computer eller smartphone logge sig på og installere temperaturgrænser og intervaller for advarsler i tilfælde af, at temperaturen kommer ud af kontrol.

Hvis det bliver varmere i bilen, end systemet af brugeren er sat til at acceptere, får hunde-ejeren en alarm på smartphonen og kan nå tilbage til bilen og redde hunden i tide.

Medierne beretter hvert år om tilfælde, hvor mennesker åbenbart ikke er i stand til at tænke ret mange minutter frem. Temperaturen i en bil stiger utroligt hurtigt i sollys, og så er det ikke nok, at vinduerne er på klem og bilen står i skygge. Et besøg i butikscentret kan måske ikke lige klares på de forventede ti minutter, og det kan blive fatalt for hunden.

Solen flytter sig hurtigere, end mange tror, og bilen bliver derfor ikke ved med at stå i skygge. Hunden kan kun afgive varme via tungen og poterne og kan ikke svede varmen ud på samme måde som mennesker.

I Dværgschnauzerklubbens medlemsblad kan man læse, at i solskin med 20 graders varme udenfor kan temperaturen i bilen være 58 grader, og ved 22 grader udenfor er temperaturen i bilen helt op til 85 grader.

I skygge ved 18 grader udenfor er der op til 38 grader i bilen – så der er god grund til at passe på hunden.

Easyloggeren kan bruges i bilen – for hundens skyld – om sommeren, og i vinterhalvåret kan den nemt placeres i sommerhuset og sende ejeren en advarsel, hvis temperaturen nærmer sig frysepunktet. Dermed er der mulighed for at undgå frostskader.

Den trådløse temperaturovervågning bruges allerede af mange hundrede kunder i hele Norden primært til at højne fødevaresikkerheden og spare energi ved at sikre de rigtige temperaturer i køleskabe og frysere.

 

 

 

 

Indbydende - fødevaresikkerheden er i top.

En flødeskumskage må ikke være varm.

Der skal være styr på temperaturen ved maden.

Rigtig temperatur gør alle glade

En Smiley er i løbet af nogle forholdsvis få år blevet en god og anerkendt vejviser til forbrugeren, der ønsker sikkerhed for, at blandt andet fødevarer er opbevaret, tilberedt, solgt og serveret under kontrollerede forhold og herunder ved de rigtige temperaturer.

Hvis fødevarekontrollen dukker op i restauranten, køkkenet eller butikken og konstaterer temperaturer ved maden uden for det tilladte, kan det koste både mange tusinde kroner i bøde og muligvis dårlig omtale i medierne. Og på den ophængte rapport med de seneste Smiley-uddelinger vil det naturligvis også fremgå, at der er konstateret uregelmæssigheder.

For høje temperaturer ved fødevarer kan betyde, at måltidet for alle parter bliver en helt anden oplevelse end forventet. Og det kan alle parter undgå med ganske simple midler.

Temperaturen i køleskabe, montre, frysere og andre steder med fødevarer kan det trådløse system fra Hjørring-virksomheden ThermIT overvåge og dokumentere. Der kan endvidere ved restauranten, butikken og på hjemmesiden skiltes med, at forholdene - og i denne forbindelse temperaturen - er i orden, så kunden roligt kan sætte tænderne i måltidet.

Fødevaresikkerheden er stor, da der med brug af det enkle system udsendes alarm på mail og sms, hvis temperaturen af en eller anden grund ændres til det faretruende. Rapporter med temperatur-data lagres på en server hos ThermIT og kan fra brugerens egen computer hurtigt udskrives ved besøg af fødevarekontrollen.

 

De fire Smileyer har siden 2001 vist, hvor gode forretninger og restauranter er til blandt andet at følge reglerne både om temperaturer. Det kan man læse meget mere om på Fødevarestyrelsens fine side www.findsmiley.dk

Elite-Smileyen blev lanceret i marts 2008. Fire stor-smilende Smileyer i træk belønnes af fødevarestyrelsen med en plads i eliterækken for detailvirksomheder. Kravet for at få sådan en er, at butikken ikke har haft anmærkninger på kontrolrapporter det seneste år.

Filosofien er, at jo flere glade Smileyer, jo bedre er virksomheden til at overholde de regler, som skal sikre at fødevaresikkerheden er i top.

Der er lidt anderledes regler for engrosvirksomheder, som sælger til andre virksomheder. De får nemlig ikke Smileyer, men resultatet vises som 1, 2, 3 og 4 på kontrolrapporterne. Det svarer til de fire Smileyer.

Kravet for at blive elite-spiller er også her 12 måneder med pletfrie rapporter.

Smiley-rapporterne skal hænges op i butikker og restauranter, så kunderne har chance for læse dem udefra – inden man beslutter sig for at handle her – eller måske finde et andet sted med en gladere Smiley.

Det gælder dog ikke for de såkaldte ultralavrisiko-virksomheder, som omfatter vinforretninger, apoteker og materialister. De må selv bestemme, om de vil hænge kontrolrapporten op, men kunderne skal altid kunne se en kontrolinformations-blanket om, at forretningen er fritaget.

De seneste fire kontrolrapporter skal også altid vises på fødevarevirksomhedernes egne hjemmesider eller i det mindste skal der være et link til rapporterne hos de fødevarevirksomheder, som markedsfører sig på egen hjemmeside.

Her er ultralavrisiko-virksomheder også fritaget.

Virksomheder hvor risikoen er mindst, bliver ikke kontrolleret regelmæssigt, men når der er behov for det, eller ved særlige kampagner og lignende. Der er med andre ord længe imellem kontrolbesøgene, og så kan de ikke opnå elite-status.

 

 

 

 

Morten Becker Jørgensen skal være med til at udbrede ThermIT endnu mere i Danmark.

TV-kok hos ThermIT har fokus på fødevaresikkerhed

ThermIT, der hjælper virksomheder med trådløs temperaturovervågning for bedre fødevaresikkerhed, har ansat den kendte tv-kok Morten Becker Jørgensen som ny Sales Manager.

- Jeg er som udlært kok meget optaget af blandt andet bæredygtighed og arbejdet med at mindske madspild. Derfor finder jeg ThermITs meget smarte og enkle system utrolig spændende, for den trådløse temperaturovervågning ikke alene øger fødevaresikkerheden. Systemet sparer også manuelle rutiner til temperaturaflæsning og registrering, mindsker madspild og sparer strøm ved at sikre de helt præcise og nødvendige temperaturer i køleskabe og frysere, siger 42-årige Morten Becker Jørgensen.

Han er udlært kok fra Hotel Phønix i Aalborg i 1992 og arbejdede senere på en række af de bedste restauranter i området blandt andre Penny Lane og Jules Verne.

Det blev også til 11 år som kokkefaglærer på Food College Aalborg, inden kokken, der oprindelig er fra Aars, blev ansat hos det daværende Ida Service, som senere blev til Eurest og Compass Group. Her arbejdede han i syv år blandt meget andet med fødevaresikkerhed, hygiejne og egenkontrol i de mange store kantiner, som Compass Group driver. De seneste år var han salgschef i Danmark og har derfor et stort netværk og et indgående kendskab også til Catering og Service Facility områderne.

Morten Becker Jørgensen ser frem til udfordringerne i det nye arbejdsområde, hvor han kan servicere ThermITs kunder med sin store viden fra mange år i en branche med stadig voksende fokus på fødevaresikkerhed, madspild og effektiv egenkontrol.

- Jeg glæder mig til at møde både eksisterende og nye kunder og vise, hvordan ThermIT kan være med til at lette hverdagen for personalet og virksomhederne samt ikke mindst give forbrugerne større tryghed med øget fødevaresikkerhed.

ThermITs nye Sales Manager var gennem knap 10 år vært på cirka 250 madprogrammer, som blandt andet er sendt på TV2 Nord og andre TV2 kanaler med Per Jensen som medvært.

Det blev på den baggrund også til en bog, som i øvrigt fortsat kan købes. Den er udgivet på forlaget Nordpro og har titlen ”Smag på Nordjylland - en kulinarisk oplevelsesrejse”. Det er en spændende kulinarisk rejse med mad og mennesker, oplevelser og opskrifter fra TV2/Nords madprogram ”Hvad skal vi ha at spise” samt fra 20 af de bedste kokke i Nordjylland.

Morten Becker Jørgensen bor til daglig i Aalborg, er gift og har to børn.

Hans store interesse er naturligvis også vin og mad, og han har en forkærlighed for det østeuropæiske køkken og nævner selv lande som Ungarn og Tjekkiet.

- Kokkefaget har givet mig mange gode oplevelser. Som faglærer på Food College i Aalborg var jeg en periode udsendt i et Danida-projekt til Egypten på Helnan-hotellerne, hvor jeg underviste i fødevaresikkerhed, egenkontrol og hygiejne. Det var en spændende og stor udfordring.

- Jeg havde i min tid som faglærer også fornøjelsen af at være inde omkring kokkelandsholdene, som jeg også ser meget frem til at arbejde sammen med i mit nye job.

 

 

 

 

 

Et diskret og alligevel tydeligt signal om, at her er der styr på temperaturen.

ThermIT kan nu tilbyde smart sensorrør

ThermIT er nu klar til at tilbyde et smart, stabilt og diskret rør til at indkapsle den lille sensor, som overvåger temperaturen i for eksempel kølemontre i købmandsforretninger, supermarkeder eller i restauranter.

Sensorrøret er designet, så det nemt kan laves i den ønskede længde tilpasset for eksempel kølemontrens størrelse og i hvilken dybde i montren, der ønskes temperaturovervågning.

Samtidig er der med en lille label fra ThermIT mulighed for overfor kunderne at synliggøre, at der er styr på temperaturen og dermed fødevaresikkerheden.

Det nye sensorrør kan med sensoren indeni placeres hvor som helst, det måtte ønskes. En af fordelene ved det nye sensorrør er, at der kan anbringes for eksempel fødevarer, is og lignende op ad røret, og det beskytter dermed også den lille sensor, som sender signal om temperaturen til et smart lille hovedmodul, der afleverer data til lagring, til brug for udsendelse af alarm med videre til serveren hos ThermIT.

Kunden kan fra egen computer, ipad eller smartphone koble sig på serveren og selv tilpasse de ønskede temperatur-niveauer, slå alarmer til og fra, udskrive rapporter til brug for dokumentation for egenkontrol med videre.

ThermIT’s trådløse system til temperaturovervågning anvendes allerede af mange hundrede kunder i restaurationsbranchen, apoteker, supermarkeder, vinhandlere, servicestationer, kølebiler med videre blandt andet i Sverige og Norge samt i Danmark.

Den nye forstærker/repeater gør, at ThermIT's produkt nu kan dække et meget større område med samme hovedmodul.

Repeater øger rækkevidde og giver større stabilitet

Nyt produkt fra ThermIT giver den trådløse temperaturovervågning længere rækkevidde og større stabilitet. ThermIT har udviklet en sensorforstærker/repeater, som kan opsamle og videresende data, der på grund af lang afstand eller forhindringer normalt ikke kan nå frem fra sensor til ThermIT´s hovedmodul.
Den nye forstærker/repeater gør, at vores produkt nu kan dække et meget større område med samme hovedmodul.

ThermIT Sensor Repeater skal placeres tættere ved de sensorer, som hovedmodulet ikke modtager data fra på grund af rækkevidde. Det kan for eksempel være sensorer placeret på en anden etage end hovedmodulet, eller sensorer placeret uden for den normale rækkevidde mellem sensor og hovedmodul.

Sensor Repeateren vil modtage data fra sensorer på samme måde som et hovedmodul, og Sensor Repeateren vil sende modtagne data videre til hovedmodulet med tre til fire gange så stærkt et signal som en sensor.

 

 

ThermIT kan overvåge temperaturen i bilen, så du får en alarm, hvis temperaturen i bilen stiger, så hunden ikke får hedeslag.

Undgå en hot dog i bilen

Sommeren er en farlig tid med hunden bag i bilen, for selv om det er menneskets bedste ven, risikerer den at ende sine dage som en hot dog.

Det kan nemlig sagtens ske, hvis hunden efterlades i en sommervarm bil, som måske pludselig står badet midt i dræbende sol, og det er der hvert eneste sommer desværre flere eksempler på.

Det vil Hjørring-virksomheden ThermIT gøre noget ved og tilbyder til en meget fornuftig pris en nem og sikker trådløs overvågning af temperaturen i bilen. Det sker med en lille batteridrevet sensorboks med antenne. Hvis det bliver varmere i bilen, end systemet er sat til at acceptere, får hunde-ejeren en alarm på smartphonen og kan nå tilbage til bilen og redde hunden i tide.

- Vi fik en henvendelse fra en bekymret hunde-ejer, der var ked af, at han ikke kunne have sin hund med på tur om sommeren. Og hvis den alligevel er med i bilen, er der stor usikkerhed ved at bilen måske pludselig står direkte i solen, og hunden ender måske med at få hedeslag. Så nu er vi klar til at hjælpe såvel hunden som dets bedste ven helskindet gennem sommeren, fortæller salgschef hos ThermIT, Ivan Hansen.

For mere information ring gerne Ivan Hansen på 20228579 eller PR Konsulent Palle Nielsen på 20592580.

Den trådløse temperaturovervågning bruges allerede af mange hundrede kunder i hele Norden primært til at højne fødevaresikkerheden og spare energi ved at sikre de rigtige temperaturer i køleskabe og frysere.

Man bør være forsigtig med at efterlade sit kæledyr alene i en sommervarm bil, for der går blot få minutter i direkte sol, før dyret lider under varmen i bilen – også selv om vinduet er rullet ned.

En hund tåler ikke varme på samme måde som mennesker og risikerer livstruende hedeslag med symptomer som svimmelhed, forvirring og besvimelse.

Hvis man trods al sund fornuft finder en hund efterladt i en varm bil med disse symptomerne, skal man få fat i ejeren om muligt eller straks få hunden ud, ind i skyggen og køle den ned med køligt vand og måske også tilkalde politiet på telefon 114.

Der skal naturligvis være styr på temperaturen i forbindelse med madvarer - og det klarer systemet fra ThermIT.

Det er en rigtig god ide hele tiden at holde øje med temperaturen i køleskabet.

For høje temperaturer i køleskabe kan koste dyrt

En beskeden investering i en automatisk og trådløs temperaturovervågning i fryser og køleskab for eksempel fra ThermIT i Hjørring kan hurtigt vise sig at være en god forretning både med hensyn til at undgå dårlig omtale i medierne - og rent økonomisk.

Det kan nemlig blive meget dyrt, hvis fødevarekontrollen dukker op og konstaterer for høje temperaturer i køleskabe med fødevarer. Her er nogle tilfældige eksempler hentet fra den virkelige verden – og i dette tilfælde danske medier. På kontrolrapporten, som i øvrigt skal vises synligt i virksomheden og på virksomhedens hjemmeside, kan man i ét tilfælde læse fødevarestyrelsens bemærkninger:

Bødeforelæg på 10.000 kroner er fremsendt. Følgende er konstateret: Kontrolleret at ferske fisk opbevares i is eller ved maksimalt 2 grader celsius. Temperatur i kølemøbel til opbevaring af fersk fisk er målt til 4,8 grader, og fisken er målt med indstikstermometer til 3,2 grader, samt halve laksesider er opbevaret i kølerum målt til 8,8 grader. Laksesiderne er målt med instikstermometer også til 8,8 grader.

 

Og her kommer et andet eksempel på teksten på en kontrolrapport:

Bødeforelæg på 20.000 kroner efter at følgende er konstateret: Temperaturoverskridelse i kølemontre med pålægsvarer, der alle er mærket med opbevaringskrav på 5 grader. Opbevaringstemperatur målt flere forskellige steder i kølemontre med kalibreret lufttermometer målt til mellem 11,8 og 13 grader.

 

Her er et tredje eksempel fra en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen:

Kontrolleret at ferske fisk opbevares i is eller ved maksimalt 2 grader celsius. I kølemontre med emballeret fersk fisk måles lufttemperaturen til 4,3 grader – displayet i montren viser 3,8 grad. Der måles 4,6 grader med indstikstermometer i fiskefars. Det indskærpes, at fersk kød maksimalt må opbevares ved 5 grader celsius. I kølemontre med fersk kød måles lufttemperaturen op til 8,0 grader mellem produkterne.

 

 

 

 

 

Et for koldt køleskab kan også koste dyrt

Det er penge lige ud af vinduet, hvis køleskabet er for koldt

Den rigtige temperatur i køleskabet og i fryseren er vigtig både for miljøet og for økonomien i den private husholdning og hos for eksempel restauranter, kiosker og varehuse med fødevarer.

Når der er for koldt i køleskabet, er elforbruget højere end nødvendigt, og nogle varer kan tage skade og må smides væk.

For hver grad, et køleskabs temperatur er for lav, stiger energiforbruget med op til fem procent, så hvis køleskabet for eksempel køler tre grader for meget, koster det op til 15 procent i ekstra udgifter til strøm, oplyser Energistyrelsen.

Det er med andre ord en rigtig god ide hele tiden at holde øje med temperaturen.

Den anbefalede temperatur i køleskabet er ifølge Energistyrelsen 3-5 grader. Hvis temperaturen hæves, forkortes holdbarheden af madvarerne, og så er der også tale om madspild. De 3-5 grader er en lidt lavere temperatur, end man normalt ser anbefalet. Det skyldes ifølge Energistyrelsen, at en del køleskabe er upræcise med angivelse af den reelle temperatur, som derfor kan blive for høj, hvis den er indstillet til 5 grader.

 

Hjørring-virksomheden ThermIT ApS hjælper virksomheder og andre med meget nøjagtig, trådløs temperaturovervågning via en lille sensor med automatisk alarm på mail eller sms, hvis temperaturen i køleskabet eller fryseren ændrer sig ud over det forventede.

ThermIT-systemet kan også bruges på en smartphone, hvor der kan aflæses data, foretages indstillinger, modtages og afmeldes alarmer og meget andet.

Tjek temperaturen på smartphonen

Det er nu muligt at holde øje med temperaturen i køledisken, fryseskabet, serverrummet, transportbilen og lignende ved hjælp af en smartphone.

Det nye og smarte trådløse temperatur-overvågningssystem fra ThermIT ApS anvendes allerede af mange hundrede kunder i restauranter, hoteller, køkkener, frysehuse, transportbiler, Retail butikker, forlystelser og meget mere i Danmark, Finland, Sverige og Norge.

Med automatisk temperaturovervågning, logning og alarmering kan systemet bibringe kunderne store besparelse på tidsforbrug ved manuelle målinger og dokumentation af temperaturer i køle-enheder. Systemet vil dermed også være med til at øge fødevaresikkerheden i virksomheden.

Temperaturen overvåges med en lille sensor, som via et hovedmodul sender data til logning og eventuel alarm.

Der er nu også adgang til temperaturdata via iPad, iPhone og android telefoner.

ThermITs små sensorer i køleskabet eller fryseren måler trådløst den nøjagtige temperatur, og systemet overvåger samtidig, at temperaturen er den helt rigtige.

Impulskøleren skal også overvåges

En ofte overset sundhedsrisiko i forbindelse med fødevaresikkerhed og en mulig storforbruger af strøm i restauranter, butikker og andre forretninger er de såkaldte impulskølere – altså kølediske og fryseskabe, der stilles op midlertidigt eller flyttes rundt med jævne mellemrum for eksempel i forbindelse med ekstra travlhed, begivenheder og arrangementer eller specielle tilbud.

Problemet er, at det kan være vanskeligt at holde styr på temperaturen, fordi der i sagens natur i forbindelse med en flytbar enhed som regel er en ledning med i spillet. En sådan ledning midt i en butik eller restaurant er udsat for at blive sparket til eller hevet i, og så har vi problemet, når strømmen afbrydes.

Fryseren eller køleskabet med for eksempel kød eller is for rigtig mange penge, kan ikke være uden strøm ret længe.

Der skal være den helt rigtige temperatur i enheden, for ellers enten smelter for eksempel isen eller den fryses for hårdt, så isen bliver nærmest krystalliseret og dermed ikke særlig lækker at spise.

Det samme gør sig gældende med kød, som hurtigt bliver dårligt og farligt at spise ved for høje temperaturer.

Hvis fryseren er stillet for lavt i temperatur, og dermed fryser for hårdt, kan kødet, fisken og andet i fryseren nemt blive ubrugeligt.

ThermITs små sensorer i køleskabet eller fryseren måler trådløst den nøjagtige temperatur, og systemet overvåger samtidig, at temperaturen er den helt rigtige. Alle data gemmes endvidere til brug for egenkontrol.

Svinger temperaturen ud over det forventede, sendes straks en alarm til udvalgte nøglepersoner i forretningen eller restauranten.

Sker det uden for åbningstid, giver den modtagne alarm via sms eller mail nøglepersonerne mulighed for at komme til stede og få flyttet kødet eller isen til en anden fryser. Dermed undgår man spild af mad og udgifter til at købe nye varer, og der bliver ikke tale om at miste omsætning på grund af manglende varer.

Fødevarer kræver den helt rigtige temperatur for at bevare den lovede friskhed og holdbarhed, og der er flere forhold, der kan påvirke temperaturen – for eksempel omgivelserne ved køleren eller fryseren.

Impulskølere er endvidere ofte åbne, og temperaturen er derfor meget påvirkelig af træk, kulde og varme fra for eksempel klima-anlæg.

Det koster dyrt i strøm, hvis et køleskab eller en fryser er på overarbejde og køler eller fryser for meget. Blot en enkelt grad for koldt koster omkring tre procenter mere energi.

Derfor kan der være brug for en trådløs temperaturovervågning – med indbygget alarm.

Salgschef hos ThermIT, Ivan Hansen, til højre, drøfter det gode samarbejde med, Uffe Nitschke, salgschef hos Vibocold.

ThermIT overvåger temperaturen på blod

I Storkøbenhavn afhenter Københavns Praktiserende Lægers Laboratorium blodprøver hos de praktiserende læger, og som totalleverandør af køle- og fryseprodukter sørger Vibocold for den rigtige temperatur.

 

Blodet opbevares i Thermokasser og overvåges af måleudstyr fra ThermIT ApS

ThermITs miljørigtige sensorer sender via et hovedmodul i køretøjet hvert kvarter data om målte temperaturer, så laboratoriet via computer kan følge temperaturen under transporten. Samtidig lagres al data, og denne logning kan til enhver tid hentes frem og udskrives til dokumentation for, at blodet har været transporteret med den korrekte temperatur.

 

Vibocold med hovedkvarter i Viborg sælger blandt andet køle- og fryseprodukter til mindre butikker, totalløsninger i supermarkeder og i industrien samt specialproducerede produkter til eksempelvis laboratorier og sygehuse.

 

 

 

 

ThermITs måleudstyr anvendes også i biler med blod fra laboratorier.

ThermIT forhandles i Norge, Finland og Sverige af Anticimex.

ThermIT måler også temperaturen i udlandet

 

Den danske løsning fra ThermIT ApS med trådløs temperaturovervågning bruges også i andre lande som blandt andet Finland, Norge og Sverige, hvor Anticimex er forhandler og samarbejdspartner.

Forhandlere:

ThermIT ApS  .  Sct. Cathrine Vej 21  .  9800 Hjørring  .  70 26 66 62  .  CVR: 31063914  .  salg@thermit.dk